Evropska investiciona banka: Modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad

   Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa novom direktorkom predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravkom Negre o finansiranju infrastrukturnih projekata u Srbiji. To su modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad, izgradnji autoputa Niš-Merdare-Priština, kao i ostalim projektima u Srbiji u oblasti transporta, saopštilo je to ministarstvo.

   Na sastanku je bilo reči o kreditu EIB za učešće u finansiranju modernizacije pruge Niš-Dimitrovgrad, koja će delom biti finansirana iz sredstava te banke, delom iz grantova, dok će deo sredstava biti obezbeđen iz budžeta Srbije.

   Najavljena je i saradnja na izgradnji deonice autoputa od Niša do Merdara, za koji se očekuje da će idejni projekat biti gotov u toku 2017. godine.

   Potpredsednica vlade upoznala je Negre i sa dinamikom realizacije svih projekata koje EIB finansira u železničkoj i putnoj infrastrukturi, kao i o dinamici povlačenja tranši odobrenih kredita. Mihajlović je poručila da će ova vlada biti još aktivnija kako bi se zacrtana dinamika u realizaciji projekata ostvarila.

Izvor: Tanjug 

Foto: Ivica Ivanov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar