Еkstazi, srebro i bižuterija na „Gradini“

   Carinici su 2. oktobra na izlaznoj strani graničnog prelaza “Gradina” otkrili nekoliko pokušaja krijumčarenja, među kojima i zaplena 94 tablete ektazija i slučaj u kojem je pronađeno gotovo kilogram srebra i preko 7,5 kilograma bižuterije.

   Tablete ekstazija pokušao je da u novčaniku i džepovima pantalona sakrije holandski državljanin turskog porekla. On je carincima prilikom susreta rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu, ali je bez obzira na to, njegov automobil „BMW“ holandskih registarskih oznaka ipak detaljno pregledan i u njemu tom prilikom nije pronađeno ništa. Međutim, ličnim pretresom je kod putnika pronađena pomenuta količina ekstazija i on je zajedno sa otkrivenim narkotikom predat u dalju nadležnost policiji.

44

   U drugom slučaju je prilikom detaljne kontrole automobila „Mercedes E-200 CDI“ belgijskih  registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica belgijskih državljana, takođe turskog porekla, pronađeno gotovo kilogram srebra i preko 7,5 kilograma bižuterije. I u ovom slučaju putnici su rekli da sa sobom nose samo lične stvari. Međutim, carinik je u koferu ispod garderobe pronašao kese sa sakrivenim nakitom od bižuterije, dok je u ćilimu, koji se urolan, takođe nalazio u prtljažniku automobila, pronađeno 38 srebrnih kašika i viljušaka.

45

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar