Tim stručnjaka iz Dimitrovgrada boravio u Sloveniji: Kako rešiti problem sa prešićivačem otpadnih voda u Belešu?

   Na predlog predsednika opštine Vladice Dimitrova, tim stručnjaka iz Dimitrovgrada u sastavu Boban Petrov, Nikolajča Manov i Slobodan Antov posetio je Sloveniju, kako bi stekao uvid u način funkcionisanja prečišćivača u slovenačkom gradu Tolmin, sa ciljem preduzimanja odgovarajućih mera na rekonstrukciji prečišćivača otpadnih voda u Belešu.

235

   “Cilj posete Sloveniji je razmena iskustava sa tamošnjim stručnjacima kako bi rešili problem aeracije na prečišćivaču u Belešu, koja je glavni uzrok širenja neprijatnog mirisa. Planiramo i ugradnju mešača, koji će produžiti vek trajanja prečišćivača za još nekoliko godina” – kaže za “Far“, Boban Petrov, v.d. direktor “Derekcije za izgradnju i urbanizam opštine Dimitrovgrad“.

236

   “Direkcijа za izgradnju i urbanizam” podneće pismeni izveštaj predsedniku opštine za dalje mere na sanaciji problema sa prečišćivačem, na osnovu kojeg će se opredeliti iznos sredstava. Radovi na rekonstrukciji prečišćivača u Belešu biće završeni najkasnije do proleća 2017 godine, naglašava Petrov.

 A. Todorov

Foto: S. Antov, S. Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar