Šahovske nade „Caribroda“ četvrte i devete u Niškoj banji

   Proteklog vikenda u Niškoj banji je održana omladinska liga Centralne Srbije u šahu na kojoj su učestvovale selekcije šahovskog kluba „Caribrod“. Ženska ekipa osvojila je četvrto mesto u konkurenciji 5 ekipa sa skorom od 2 nerešena susreta i 2 poraza. Dečaci su deveti od 11 ekipa sa jednom pobedom, 2 nerešena susreta i 4 poraza.

   U sastavu ženske ekipe bile su: Anđela Delčev, Natalija Gerov, Jana Stoimenov i Milica Zarkov, dok su mušku ekipu činili: Lazar Đordjević, Marko Pejčić, Stefan Kitanov, Filip Ivanov i Nemanja Todorov. Devojčice su susrete igrale na 2 table, dok su dečaci nastupali na 4.

   Naredno takmičenje koje očekuje mlade šahiste „Caribroda“ je „Osnovac na potezu“ – školsko takmičenje, koje se održava svakog meseca. Ovoga puta domaćin je Niš, a nastup je zakazan za 27. novembar.

Т. Aleksov

About Toni Aleksov 819 Articles
Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*