Misija OEBS-a u Srbiji: Na Speak Up! Follow-up konferenciji u Beogradu učestvuje udruženje “Emblema” i portal “Far”

   Sloboda izražavanja, sloboda medija i stvaranje uslova za rad medija u digitalnom informativnom prostoru biće tema Speak Up! Follow-up konferencije, koja počinje danas u Beogradu.

   Ovaj dvodnevni događaj, koji zajedno organizuju Misija OEBS-a u Srbiji i TACSO (P2P Program EU), uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja nastavak razgovora započetih  na Speak Up! konferenciji koja se tradicionalno održava u Briselu poslednjih nekoliko godina i gde se okupljaju mediji i civilno društvo sa Zapadnog Balkana i iz Turske kako bi ocenili stanje medijskih sloboda.

   Ove godine, konferencija se održava u Srbiji i omogućiće novinarskim organizacijama, civilnom društvu, predstavnicima medijske industrije i akademske zajednice da predstave svoje analize  i razgovaraju o dosadašnjim rezultatima Medijske strategije donete 2011. godine i implementacije medijskih zakona donetih 2014. godine,  kao i da predlože preporuke za razvoj medijske politike u budućnosti.

   Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, Andris Kesteris, glavni savetnik za civilno društvo i medije, DG Near, Evropska komisija, i šef Misije OEBS-a u Srbiji, ambasador Andrea Oricio, govoriće na otvaranju.

   U radu Speak Up! Follow-up konferencije učestvuju i predstavnici udruženja građana “Emblema” i Internet portal “Far” iz Dimitrovgrada.

Izvor: Misija OEBS-a u Srbiji

Foto: Petar Videnov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar