Pet opština najavilo da će prvi put predvideti sredstva za medijske projekte na manjinskim jezicima

   U svojim budžetima za narednu godinu opštine Inđija, Bosilegrad, Sokobanja, Veliko Gradište i Mali Iđoš, prvi put će predvideti sredstva za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina.

   Opštine Veliko Gradište, Sokobanja i Mali Iđoš planiraju za 2017. godinu konkurse za ove programe, ali konačne odluke o tome još nisu donete.

   – Inđija je početkom ove godine raspisala konkurs na koji su konkurisali lokalni mediji koji emituju program na jeziku manjina, ali konkurs namenjen isključivo za programe nacionalnih manjina nije raspisivan. Trenutno kreiramo budžet za sledeću godinu i on će predviđati posebna sredstva za projekte na manjinskim jezicima – rekao je za Komšijske novosti šef Kabineta predsednika ove opštine Nemanja Milojević.

   Opština Bosilegrad koja do sada nije raspisivala konkurse za sufinansiranje medijskih sadržaja učiniće to sledeće godine.

   Na tom konkursu će, kako najavljuju, sigurno biti sredstava za manjinske projekte jer je bugarski jezik u službenoj upotrebi na teritoriji opštine.

Izvor i foto: Komšijske novosti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar