Sednica Opštinskog veća: Lekari specijalisti i ove godine će dolaziti u dimitrovgradski Dom zdravlja

   Na današnjoj sednici Opštinskog veća kojom je predsedavao predsednik opštine Vladica Dimitrov bilo je šest tačaka, među kojima razmatranje i usvajanje zaključka o ustupanju opreme od strane opštine Dimitrovgrad Javnom preduzeću „Komunalac“. Naime, nemačka nevladina organizacija ASB donirala je opštini motornu kosačicu, dva ručna atomizera, uređaj za bušenje rupa i kompresorski terač, a opština će ovu opremu proslediti na korišćenje „Komunalcu“.

   Na dnevnom redu našla se i tačka razmatranje i utvrđivanje predloga odluke o otuđenju iz javne svojine katastarske parcele broj 914. iz katastra opštine Dimitrovgrad. Predlog odluke o pomenutoj tački biće prosleđen Skupštini opštine Dimitrovgrad na dalje razmatranje i eventualno usvajanje, kaže za „Far“, Zoran Đurov, zamenik predsednika opštine.

   Razmatranje i usvajanje zaključka u vezi dopunskog rada lekara specijalista u dimitrovgradskom Domu zdravlja našla se takođe na dnevnom redu Opštinskog veća.

   „Politika lokalne vlasti u Dimitrovgradu jeste pružanje pune zdravstvene zaštite celokupnom stanovništvu i iz tog razloga obnovljen je zaključak od prošle godine i na osnovu toga lekari specijalisti će i u 2017. godini dolaziti u Dom zdarvlja u Dimitrovgradu i pružati usluge pacijentima“, ističe Đurov.

   Pred većnicima su se našli i izveštaj zimske službe o stanju na lokalnim i mahalskim putevima, usvajanje predloga programa budžetskog fonda za socijalnu zaštitu, kao i zahtevi građana.

 А. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar