Ministarstvo kulture i informisanja za medijske projekte u 2017. godini izdvojilo 263 miliona dinara

   Ministarstvo kulture i informisanja za projekte proizvodnje medijskog sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2017. godini izdvojilo je 263.000.000 dinara. Za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja putem konkursa izdvojeno je 255 miliona dinara, dok je za pojedinačna davanja predviđeno 8 miliona dinara, odnosno 3 odsto od ukupno izdvojenih sredstava.

   Ministarstvo kulture i informisanja, raspisaće ove godine sedam konkursa za projektno sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja.

   Po Odluci Ministarstva, za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane, radio, internet medije i medijske sadržaje produkcija ove godine biće izdvojeno 117.000.000 dinara, a za projekte proizvodnje medijskih sadržaja za televizije 40.000.000 dinara.

   Za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona Ministarstvo je izdvojilo 20 miliona dinara, dok je za medijske projekte iz oblasti informisanja osoba sa invaliditetom izdvojeno 10 miliona dinara.

   Za informisanje na jezicima nacionalnih manjina Odlukom je predviđeno 40 miliona dinara, dok je za sufinansiranje projekata koji se realizuju putem elektronskih medija sa sedištem na teritoriji AP Kosovo i Metohija predviđeno 8 miliona dinara.

   Za konkurs za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja Ministarstvo je izdvojilo 20 miliona dinara.

   Podsetimo, kako je ranije najavio državni sekretar za informisanje i medije Nino Brajović, konkursi će biti raspisani 1. februara 2017. godine.

Izvor: UNS (Autor: K.Kovač)

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar