“Gradina” i “Preševo”: Zaplenjene cigarete

   Carinski službenici su 8. marta na graničnim prelazima “Gradina” i “Preševo” zaplenili 50 boksova različitih cigareta sa bugarskim i makedonskim akciznim markicama.

   Na graničnom prelazu “Gradina”, na ulazu u zemlju, detaljno je kontrolisan kombi „Volkswagen Caravelle“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je osam bugarskih državljana putovalo ka nekoj od zemalja EU. Pri susretu sa carinicima vozač i ostali putnici, rekli su da sem ličnih stvari imaju i tri boksa cigareta kod sebe.

   Ispostavilo se da to ipak nije tačno, jer su carinici iz različitih šupljina u vozilu izvadili 40 boksova cigareta. Deo cigareta je bio sakriven u krovu vozila, u fabričkim šupljinama ispod tapacirunga, u naslonima zadnjih sedišta, u fabričkoj šupljini ispod tapacirunga sedišta, kao i ispod vozačkog sedišta. Zaplenjeno je ukupno 400 paklica cigareta „Marlboro“, „Victory“ i „Davidoff“.

   Na graničnom prelazu Preševo carinski i policijski službenici su detaljno pregledali makedonski kamion na ulazu u zemlju. Tom prilikom je u kamionskoj kabini, u fabričkim kasetama za odlaganje ličnih stvari vozača, pronađeno 100 paklica cigareta „Lucky Strike“ i „Rodeo“ sa makedonskim akciznim markicama. Vozač, 26-godišnji makedonski državljanin je prethodno rekao da nema ništa da prijavi.

   U oba slučaja cigarete su privremeno zadržane do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar