Izbori 2017: Šešelj u Dimitrovgradu – „Za Srbiju nije dobro da sva vlast bude u rukama jednog čoveka“

U okviru kampanje za predstojeće predsedničke izbori u Srbiji, predsednički kandidat i lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj posetio je juče Dimitrovgrad i tom prilikom izjavio:

„Zalagaću se za poštovanje ustava i zakona R. Srbije. Ni za jedno društvo nije dobro da sva vlast bude u rukama jednog čoveka. Da bi se to sprečilo, trebalo bi neko drugi da bude izabran za predsednika Republike, kako bi kontrolisao Vladu, Narodnu skupštinu i pravosuđe“.

 On je izrazio nadu da će u prvom krugu pobediti Sašu Jankovića i Vuka Jeremića, a u drugom i Aleksandra Vučića. Ukoliko bude izarban za predsednika, Šešelj je rekao da će nastaviti da menja zakonodavstvo u zemlji u skladu sa evropskim standardima, pod uslovom da su oni prihvatljivi za Srbiju i dodao da perspektiva Srbije leži u integraciji sa Rusijom, Bugarskom, Grčkom i Makedonijom.

Što se tiče odnosa na relaciji Srbija – Bugarska, Šešelj je rekao da je Srbija prijateljski nastrojena ka Bugarskoj i da obe zemlje maksimalno sarađuju i dodao da su Srbi i Bugari veoma sličan narod, koji treba da se okrenu integraciji sa Rusijom.

„Bugarska nacionalna manjina u Srbiji ima sva prava, jedino je ugrožena ekonomskim siromaštvom i manjkom radnih mesta“, zaključio je Šešelj.

 A. Todorov

Foto: A. Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar