Dimitrovgrad: Izbori za članove saveta mesnih zajednica u nedelju 23. aprila

U nedelju 23. aprila biće održani izbori za članove saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Izbori će biti sprovedeni za 19 saveta mesnih zajednica od ukupno 23.

Za 4 saveta (Lukavica i Slivnica, Kusa Vrana, Dragovita, Senokos) izbori neće biti sprovedeni, iz razloga što nije prijavljen dovoljan broj kandidata. Za savet MZ Dimitrovgrad i Paskašija obrazovana su 3 biračka mesta, a za ostale savete po jedno.

“Najveći broj birača ima savet MZ Dimitrovgrad i Paskašija, ukupno 5444, zatim Željuša i Grapa 1118, Beleš i Prača 709, Gojin Dol 200, Gradinje 152, a ostali saveti ispod 100 birača” – kaže za FAR Zorica Sokolov, predsednik opštinske izborne komisije Dimitrovgrad.

Specifičan je način glasanja jer se glasa zaokruživanjem rednog broja najviše onoliko kandidata koliko je članova saveta.

Npr. savet MZ Željuša i Grapa se sastoji od 9 članova, što znači da su važeći listići na kojima je zaokružen 1,2,3 ili 9 kandidata, a nevazeci biće oni listići na kojima je zaokruženo 10,11,12 ili više kandidata, ističe Sokolova.

Biračka mesta u nedelju 23. aprila biće otvorena u 07:00 časova, a zatvorena u 20:00 sati. Na teritoriji opštine Dimitrovgrad ukupno će biti 21 biračko mesto.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar