„Jump – Kamp“ zvanično počeo sa radom u Dimitrovgradu: Promoter Dragutin Topić

U edukativno-obrazovnom centru hale u Dimitrovgradu danas je svečano otvoren međunarodni atletski kamp za skakačke discipline, „Jump-kamp“, koji zajednički organizuju Atletski klub „Balkan“ iz Dimitrovgrada, STC Caribrod, Atletski savez Centralne Srbije i Atletski savez Srbije. Pokrovitelj manifestacije je opština Dimitrovgrad.

Direktor sportsko turističkog centra “Caribrod” Vasil Andrejev pozdravio je sve učesnike kampa, kao i trenere koji će raditi sa decom i naglasio da Dimitrovgrad ima tradiciju u atletici, koju prate i rezultati, a posebno je istakao da naš sugrađanin Đorđe Gogov, još uvek drži zvanični državni rekord u skoku u vis za pionire. Andrejev je učesnicima kampa poželeo prijatan boravak u Dimitrovgradu da steknu nove prijatelje, nova znanja i veštine i da pre svega steknu i održe sportske navike.

Ispred Opštine Dimitrovgrad, koja je finansijski podržala ovaj projekat Atletskog kluba “Balkan”, prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine Zoran Đurov. On je istakao da je ovo dan jer počinje jedna veoma lepa manifestacija koja okuplja mlade ljude željne da se bave sportom. Opština Dimitrovgrad će u budućnosti više prostora u finansijskom aspektu posvetiti bazičnim sportovima, među kojima je i atletika, a u planu je izrada i nove strategije razvoja sporta u Dimitrovgradu.

Đurov je inaglasio da smo svi svesni činjenice da Dimitrovgrad nema puno dece, ali će zato sva ona deca koja žele da se bave sportom na najbolji mogući način da budu usmerena na bazične sportove, kroz koje će se razvijati i što će im pomoći da kasnije budu uspešniji u sportu za koji se odluče.

Promoter kampa, proslavljeni skakač u vis, Dragutin Topić, naglasio je da je ovde među prijateljima, jer se još uvek seća svog jedinog nastupa na skakačkom mitingu u Dimitrovgradu pre skoro 20 godina.

“Posebno me obradovala informacija da će opština Dimitrovgrad usmeriti više pažnje na razvoj atletike, jer je to jedini način da kroz razvoj bazičnih veština kasnije imamo bolje košarkaše, fudbalere i sve druge sportiste”, rekao je Topić.

Topić je naglasio da će sa decom raditi vrhunski treneri iz Bugarske, koji iza sebe imaju evropske i svetske priznate rezultate i da mu je žao što treneri iz Srbije nisu prepoznali značaj ovog kampa i mogućnost da steknu znanja od zaista najboljih stručnjaka.

Deci je poželeo da dobro rade i da će sigurno imati mnogo toga da nauče u narednih 7 dana koliko će trajati kamp.

U ime Atletskog saveza Centralne Srbije prisutne je pozdravio Zoran Dojčinović koji je predstavio trenere koji će u narednih 7 dana raditi sa decom. To su: Valeri Cvetkov, Svetislav Topuzov, Aljoša Velkov i Veličko Veličkov iz Bugarske i Nikola Ranđelović i Dušica Trajković.

Za kamp se prijavilo tridesetak dece iz Kikinde, Beograda, Niša i Dimitrovgrada iz Srbije i Vrace i Burgasa iz Bugarske.

“Jump – Kamp” će raditi na terenima sportskog centra Park od 6. do 13. jula.

T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Тони Алексов е роден през 1974 година в Димитровград. Със журналистика започва да се занимава в Радио-телевизия Цариброд като ученик в гимназията, а след това двукратно е професионално ангажиран (1995-1997 и 2000-2004 г.) Накратко изпълнява длъжността на заместник-редактор. Освен като журналист, работи и като оператор и монтажьор. Покрай ангажимента в РТ Цариброд, Алексов е сътрудник на БК телевизия през 2003 г., а сътрудничи и с Радио Пирот, Плус Радио и Радио Belle amie. Обучава се в няколко семинари организирани от ANEM (разследваща журналистика, цифров монтаж, журналистика в радиото и архивиране и обработка на данни). Участник е в многобройни телевизионни игри в националните телевизии („Узми или остави“, „Милионер“, „Да ли сте паметнији од ђака петака“, „Високи напон“, „Потера“). Алексов е бивш баскетболист и в момента е треньор на детските отбори в Баскетболния клуб Димитровград. Работи в Културен център Димитровград като документарист. Автор е на няколко проекта, които там се реализират.

Bez komentara

Ostavi komentar