Šefica bugarske diplomatije Ekatеrina Zaharieva stiže u posetu Beogradu

SOFIJA, 23. jula (Tanjug) – Potpredsednica Vlade Bugarske zadužena za reformu pravosuđa i ministarka spoljnih poslova Ekatеrina Zaharieva dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji gde će se sutra sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, saopštilo je bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Zaharieva će u utorak razgovarati sa srpskom premijerkom Anom Brnabić, prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dacčićem i ministarkom pravde Nelom Kuburović.

Ona će tokom posete predstaviti prioritete bugarskog predsedavanja EU 2018. godine, koji će se fokusirati na evropsku perspektivu balkanskih zemalja, navodi se u saopštenju, prenela je BTA.

Zaharieva će u utorak otvoriti i konferenciju o manjinskoj politiici i promociji integracije u Srbiji, koja je finansirana u okviru programa saradnje za razvoj bugarskog Ministarstva spoljnih poslova.

U okviru turneje po balkanskim zemljama, Zaharieva će 26. jula otputovati u Albaniju, a u narednim nedeljama posetiće i Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: Tanjug

Foto: mfa.bg

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar