Devet medalja za članove AK „Mladost“ iz Bosilegrada u Nišu

Članovi atletskog kluba „Mladost“ iz Bosilegrada, njih 15-oro, osvojili su ukupno 9 medalja u drugom kolu Lige mladih Atletskog saveza centralne Srbije, koje je održano 21. jula na stadionu „Čair“ u Nišu.

U konkurenciji mlađih pionira Miodrag Zanev zauzeo je drugo mesto u trci na 50 metara sa preponama i treće u trci na 60 metara. U istoj konkurenciji Stefan Stojanov je osvojio dva druga mesta u disciplinama bacanje kugle i vorteks. On je ujedno postavio i svoj lični rekord u bacanju vorteksa sa ostvarenim rezultatom 56.20 metara. Kod starijih pionira Darko Dimitrov je osvojio srebro u trci na 100 metara, a Martin Hristov bronzu u bacanju kugle.

U konkurenciji Atletskih škola „B“, Julijan Todorov je bio treći u skoku u dalj, dok su Nikola Stojčev i Miljan Cekov u konkurenciji Atletska škola „A“ zauzeli treće mesto u bacanju vorteksa, odnosno drugo u trci na 300 metara.

Trener mladih bosilegradskih atletičara Sreten Mihalov kaže za FAR da je izuzetno zadovaljan ostvarenim rezultatima svojih atletičara, kao i celekupnom organizacijom ove atletske smotre u Nišu.

 A. Todorov

Foto: S. Mihalov

About Aleksandar Todorov 1562 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*