U susret usponu na Crnook: Bosilegradski planinari pripremili stazu

Desetak planinara iz sportskog udruženja za planinarstvo „Mladost“ iz Bosilegrada i Gornje Ljubate učestvovalo je u pripremi staze za Međunarodni uspon na Crnook. Potpredsednik SUP „Mladost“ Nenad Aleksandrov kaže za FAR da staza kreće iz mesta „Obe reke“ u selu Donja Ljubata na 10 km od Bosilegrada, a na putu do planine Crnook i istoimenog vrha (1881m) planinari u jednom smeru treba da pređu 11 km.

          Četvrti po redu Međunarodni uspon na Crnook biće održan 12. avgusta, a očekuje se učešće planinara, rekreativaca i ljubitelja prirode iz Srbije, Bugarske i Makedonije. Za sve učesnike ove planinarske akcije obezbeđen je besplatan ručak, a biće organizovan i bogat kulturno-umetnički program. Ovaj pohod pod pokroviteljstvom  opštine Bosilegrad organizuje SUP „Mladost“.

 P. Videnov

 Foto: Nenad Aleksandrov

About Petar Videnov 2083 Articles
Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*