Pri kraju radovi na izgradnji letnje pozornice u dimitrovgradskoj biblioteci

U Narodnoj biblioteci „Detko Petrov“ u Dimitrovgradu u toku su završni radovi na izgradnji letnje pozornice sa amfiteatrom i uređenju prostora za smeštaj Zavičajne muzejske zbirke u dvorištu biblioteke. Takođe, uređuje se i prednji plato na ulazu u biblioteku.

„Uporedo sa radovima na letnjoj pozornici, radimo i uređenje prednjeg platoa na ulazu u biblioteku. Jedna celina, od stepeništa pa sve do novog objekta Zavičajne muzejske zbirke biće popločana behatonom. Na taj način biće obezbeđeni mnogo kvalitetniji uslovi prilaza Narodnoj biblioteci. Naši posetioci, naši korisnici znaju sa kakvim problemima smo se suočavali, pogotovo u kišnom periodu, s obzirom na to da je stari beton bio prilično oronuo.

U narednih par dana radovi će biti završeni. Nadamo se da ćemo za Dan opštine Dimitrovgrad, 21. septembar imati kompletno opremljen i svečano otvoren prostor za realizaciju kulturnih aktivnosti na otvorenom. Osim biblioteke, ovaj prostor moći će da koriste i sve ustanove u Dimitrovgradu koje budu imale potrebu za organizovanjem kulturnih manifestacija“, kaže za FAR Jasminka Mančev, direktorka Narodne biblioteke „Detko Petrov“ u Dimitrovgradu.

Radovi se izvode u okviru projekta Druga faza rekonstrukcije Narodne biblioteke „Detko Petrov“ koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova R. Bugarske. Vrednost radova iznosi oko 95.000 leva, odnosno oko 47.000 evra. Učešće od strane opštine Dimitrovgrad iznosi milion dinara. Izvođač je JP „Komunalac“ iz Dimitrovgrada.

 A. Todorov

Foto: S. Milanov/A.Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar