Umesto najave: Festival duvačkih orkestara “Caribrod” od 21. do 23. septembra u Dimitrovgradu

Ovo nije festival radi festivala.

Ovo je festival sa namerom da podseti Caribrođane, da su više od 100 godina imali ono što će njihovi gosti prikazati.

Da ih podseti na Naumova, Šukareva, profesorku Nejkovu, Mišu Kirova i mnoge poznate, ali i zaboravljene muzičare koji su čar muzike upoznali preko Caribrodskog duvačkog orkestara.

Ovo je festival koji namerava da ponovo stvori priliku da se dobra muzika i Caribrodski duvački orkestar vrate u Caribrod.

Zato dođite da zajedno damo šansu pravoj muzici!

Na festivalu koji će se održati u Dimitrovgradu od 21. do  23. septembra učestvuju Omladinski orkestar iz Botevgrada u Bugarskoj, Gradska muzika iz Budve u Crnoj Gori i Subotički duvački orkestar iz Subotice u Srbiji.

Na čelu festivala  je Programski savet koga čine:

Jasminka Mančev, direktor Narodne biblioteke “Detko Petrov” u Dimitrovgradu, Vasil Gelev, profesor muzičke akademije u Novom Sadu, mr Aleksandar Đurov, načelnik – dirigent Reprezentativnog orkestra Garde Vojske Srbije, Branko Gagić, profesor muzičke škole u Zrenjaninu i predstavnik Međunarodne organizacije duvačkih orkestara WASBE za Srbiju i Petar Rančev, profesor muzike u gimnaziji u Gornjem Milanovcu.

 

Festival organizuju Opština Dimitrovgrad i Udruženje Caribrođana u Beogradu “Pametnik”, uz veliko zalaganje mnogih ljudi iz Caribroda, Sofije, Niša i drugih gradova.

Sponzori festivala: Hotel Sax-Balkan, Hotel Happy, Hotel Amfora, Restoran ROS Group Poganovo i Ur.Kapica Mangrov.Lukavica.

Medijski pokrovitelji festival su Internet Portal FAR i Radio-televizija Caribrod.

Više detalja OVDE

festivalcaribrod.org

Slobodan Aleksić Ćosa

Plakat: Milana Videnov/Velča Velčev

Foto: iz albuma nekadašnjih članova caribrodskog duvačkog orkestra

About Slobodan Ćosa Aleksić 134 Articles
Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*