Deca migranata učestvovala na maskembalu u Bosilegradu povodom Dečije nedelje

Na tradicionalnom maskenbalu koji je povodom Dečije nedelje organizovala  Osnovna škola “Georgi Dimitrov” u  Bosilegradu, učestvovala su i deca migranata, privremeno smeštena u prihvatnom centru za migrante u ovom gradu.

Gabrijela Stojiljković, profesor ruskog jezika, koja radi sa decom migranata kaže da su deca i roditelji ove populacije oduševljeni  manifestacijom i da prvi put učestvuju u ovakvom događaju.

Jedan od roditelja kaže da im se dopada ovakav način slanja poruke svetu, shvativši da su i deca deo civilizacije i imaju pravo da iskažu svoja osećanja i pošalju odraslima poruke.

U prihvatnom centru za migrante u Bosilegradu boravi nešto više od 60 osoba među kojima ima dosta dece, od kojih petoro pohađaju nastavu u bosilegradskoj osnovnoj školi i izuzetno su druželjubiva.

B. Ivanov

Foto: Dip Production

Tekst je deo projekta „Migrantska kriza pred očima“ koji se sufinansira sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije u 2017. godini.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Bez komentara

Ostavi komentar