Nino Brajović: Odugovlačenje sa izborom državnog sekretara za informisanje šteti ministarstvu i medijskoj reformi

Doskorašnji državni sekretar za informisanje Nino Brajović, nakon pisanja Tanjuga da su u Ministarstvu kulture potvrdili da više nije državni sekretar, za UNS kaže da on tu funkciju ne obavlja od 29. juna ove godine, kada je prestao mandat prethodnoj Vladi. Kako je dodao, smatra da odugovlačenje sa izborom državnog sekretara ide na štetu rada Ministarstva kulture i infromisanja i reforme medijskog sistema.

„Državni sekretar nisam od 29. juna, kada su razrešeni svi državni sekretari, prestankom mandata prethodnoj Vladi. Od tada su neki ponovo izabrani, a koliko je meni poznato, dosta državnih sekretara još uvek nije imenovano. Ja sam, koliko znam, kandidat ministra kulture, a da li ću ponovo biti izabran zavisiće od odluke kabineta Ane Brnabić jer sekretare imenuje Vlada. Ovoliko odugovlačenje sa imenovanjem državnog sekretara ide na štetu rada Ministarstva kulture i infromisanja i reforme medijskog sistema“, rekao je za UNS Nino Brajović.

Udruženje novinara Srbije generalnom sekretarijatu Vlade postavilo je još 6. septembra pitanja koliko je do sada imenovano državnih sekretara, u kojim ministarstvima još nisu imenovani i kada će biti imenovani. Ni posle mesec dana i brojnih poziva, na pitanja nam nije odgovoreno.

Nino Brajović za državnog sekretara za informisanje imenovan je  19. decembra prošle godine.

Izvor: UNS/ (autor: K. Kovač)

Foto: Toni Aleksov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar