45. sednica SKGO: Vladica Dimitrov izabran za predsednika Odbora za zdravlje i socijalnu politiku

Na 45. sednici Stalne konferencije gradova i opština održanoj 12. decembra u Beogradu, izabrani su novi organi, koji će organizaciju voditi u naredne dve godine.

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov je većinom glasova izabran za predsednika Odbora za zdravlje i socijalnu politiku SKGO.

Sombor će zameniti Niš na mestu predsedavajućeg grada tokom mandata od dve godine, grad Kraljevo će predsedavati nadzornim odborom SKGO, a na sednici su izabrani i novi predsednici odbora Stalne konferencije gradova i opština za naredni dvogodišnji period.

Predsedništvo SKGO

  1. Beograd
  2. Novi Sad
  3. Niš
  4. Kragujevac
  5. Bogatić
  6. Kruševac
  7. Leskovac
  8. Subotica
  9. Svrljig
  10. Pančevo
  11. Bačka Palanka
  12. Sombor
  13. Pećinci
  14. Čačak
  15. Aranđelovac
  16. Užice
  17. Vrnjačka Banja
  18. Smederevo
  19. Zaječar
  20. Požarevac
  21. Medveđa
  22. Mladenovac, Beograd
  23. Savski Venac, Beograd

Predsednik SKGO

Sombor

Odbori SKGO

  1. Odbor za sistemska pitanja i upravu
    Palilula, Niš
  2. Odbor za finansije i javnu svojinu
    Kuršumlija
  3. Odbor za ekonomski razvoj
    Ćuprija
  4. Odbor za urbanizam, stanovanje i izgradnju
    Lebane
  5. Odbor za komunalne delatnosti
    Palilula, Beograd
  6. Odbor za životnu sredinu i vanredne situacije
    Gadžin Han
  7. Odbor za zdravlje i socijalnu politiku
    Dimitrovgrad
  8. Odbor za obrazovanje, kultura, omladina i sport
    Knić

Nadzorni odbor

  • Kraljevo, predsedavajući
  • Vrbas,
  • Babušnica,
  • Batočina
  • Niš Pantelej

P. Videnov (izvor: skgo.org)

Foto: Slaviša Milanov/skgo.org

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar