Opština Dimitrovgrad uručila oko 40 dečijih auto-sedišta roditeljima novorođenih beba u 2017. godini

Opština Dimitrovgrad, u saradnji sa Opštinskim savetom za bezbednost saobraćaja i Patronažnom službom Doma zdravlja u Dimitrovgradu uručila je danas oko 40 auto-sedišta roditeljima novorođenih beba u 2017. godini.

Saša Markov, predsednik Opštinskog saveta za bezbednost saobraćaja, kaže u izjavi za medije da akcija ima za cilj da ukaže na značaj upotrebe dečijih auto-sedišta.

„Mi smo u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju krajem marta ove godine organizovali prvu akciju i još tada sam istakao da ćemo za sve novorođene bebe u 2017. godini obezbediti auto-sedišta. Svi roditelji koji nisu bili u mogućnosti da preuzmu sedišta za svoje bebe mogu to učiniti u zgradi opštine Dimitrovgrad“ – kaže Markov.

Prema novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja obavezna je upotreba dečijih auto-sedišta dok dete ne naraste preko 135 centimetara, a kazne za vozače koji voze mališane bez auto-sedišta iznose i do 120. 000 dinara.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar