VIDEO: Promo film – Festival duvačkih orkestara CARIBROD

U produkciji DIP Production i izvršnoj produkciji Internet portala FAR snimljen je promo film Festival duvačkih orkestara CARIBROD, koji govori o prvom međunarodnom festivalu duvačkih orkestara održanom od 21. do 23. septembra u Dimitrovgradu.

Festival su organizovali Forum Caribrođana u Beogradu „Pametnik“ i opština Dimitrovgrad, a publika je u dane obeležavanja praznika grada uživala u interpretacijama razvnovrsnih melodija – od klasike do roka tri orkestra.

Koncerte su na razlilčitim lokacijama u gradu – u sali Centra za kulturu, Sportskoj hali, Tranzitno-prihvatnom centru, na gradskom trgu i na platou u sportskom centru Park održali Omladinski duvački orkestar iz Botevgrada – Bugarska,  Gradska muzika Budva – Crna Gora  i Subotički duvački orkestar – Srbija.

„Velikim  zalaganjem Foruma Caribrođana u Beogradu „Pametnik“ i uz podršku opštine Dimitrovgrad, želja za organizovanjem festivala je pretočena u realnost i tako je u malom pograničnom gradu rođena još jedna kulturna manifestacija i muzički događaj u duhu vekovne muzičke tradicije“ – kaže za FAR Nebojša Videnov, direktor festivala.

P. Videnov

Foto: Aleksandar Saško Todorov

Promo film 2017 – Festival duvačkih orkestara CARIBROD

 

Subotički duvački orkestar, Srbija

Gradska muzika Budva, Crna Gora

Omladinski duvački orkestar Botevgrad, Bugarska

About Petar Videnov 2064 Articles
Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*