„Plivanje za Časni Bogojavljenski krst – Dimitrovgrad 2018“ 19 januara na Dvomostovlju – prijava kandidata do 12. januara

U petak, 19. januara na Bogojavljenje biće održana treća po redu tradicionalna manifestacija „Plivanje za Časni Bogojavljenski krst – Dimitrovgrad 2018”. Događaj će se održati kod Dvomostovlja, na reci Nišavi sa početkom od 11:45 časova.

Plivanju za Časni krst prethodiće jutarnja liturgija u gradskoj crkvi u Dimitrovgradu, koja je zakazana za 08:30 sati, dok će okupljanje vernika i plivača ispred ovog duhovnog hrama početi u 11:00 časova. Litija do Dvomostovlja je u 11:15, a pola sata kasnije je centralni događaj, plivanje za Bogojavljenski krst.

Prijavljivanje učesnika traje do 12. januara u prostorijama STC-a. Dodatne informacije možete dobiti putem mejla: [email protected] ili pozivom na brojeve telefona – 010/361-124; 062/8838681 i 063/435174. Događaj organizuje Ustanova za sport i turizam „Sportsko-turistički centar Caribrod“, uz podršku opštine Dimitrovgrad i gradske crkve „Rođenje Presvete Bogorodice“, a uz blagoslov jereja Siniše Buvača, paroha dimitrovgradskog.

 A. Todorov (Izvor: udimitrovgradu.rs)

Foto i plakata: Ivica Ivanov/Aleksandar Todorov/udimitrovgradu.rs

About Aleksandar Todorov 1476 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*