U Dimitrovgradu počela izgradnja Turističkog info centra

Početkom ove nedelje u Dimitrovgradu je počela izgradnja Turističkog info centra od sredstava koja je opština Dimitrovgrad osvojila u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov potpisali su u Dimitrovgradu krajem jula meseca prošle godine ugovor o dodeli sredstava dobijenih u pomenutoj nagradnoj igri. Opština Dimitrovgrad je zauzela drugo mesto i samim tim dobila novčanu nagradu u iznosu od 20.000 evra. U glasanju koje je organizovala lokalna samouprava našla su se  3 projekta – Kupovina terenskog vozila za Dom zdravlja; Rekonstrukcija platoa ispred Centra za kulturu i Rekonstrukcija prostora za formiranje Turističkog info centra. Poslednje nevedeni projekat dobio je najviše glasova građana Dimitrovgrada.

Ovaj objekat će imati namenu da turistima omogući lakši dostup do informacija o turističkoj ponudi opštine Dimitrovgrad. Izvođač radova je Javno preduzeće „Komunalac“, dok je rok za njihov završetak 45 dana.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov/Slaviša Milanov

About Aleksandar Todorov 1476 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*