Uskoro početak radova na rekonstrukciji mosta u Pasterovoj ulici u Dimitrovgradu

Radovi na rekonstrukciji mosta na reci Nišavi u ulici Pasterovoj u Dimitrovgradu počeće najkasnije za dve nedelje. Izvođač radova je firma „Informiks“ iz Pirota. Vrednost radova koje finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije je oko 8,5 miliona dinara. Investitor je Opština Dimitrovgrad koja pokriva troškove izrade projektne dokumentacije i nadzor nad gradilištem.

„Nakon isteka zakonskog roka za ulaganje žalbe, uslediće potpisivanje ugovora sa izvođačem i početak radova na mostu, koji podrazumevaju kompletnu rekonstrukcija i proširenje sa još jednom trakom i dve pešačke staze, kao i sanaciju temelja. Radovi bi trebalo da budu završeni krajem aprila i početkom maja meseca tekuće godine, a u vreme njihovog trajanja saobraćaj će se nesmatano obavljati u ovom delu grada“, izjavio je za FAR, Boban Petrov, pomoćnik predsednika opštine.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

About Aleksandar Todorov 1476 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*