Raspisan Javni konkurs podrške realizaciji programa socio-humanitarnih organizacija – rok za prijavu 9. februar

Opština Dimitrovgrad raspisala je Javni konkurs podrške realizaciji programa socio-humanitarnih organizacija.

Za realizaciju aktivnosti i programa usmerenih ka postizanju razvoja i unapređenja položaja socijalno ugroženih i marginalizovanih kategorija društva na lokalnom nivou ove godine je izdvojeno ukupno 1.000.000 dinara, navodi se u tekstu Konkursa.

Izdvojena sredstva namenjena su podršci socio-humanitarnim aktivnostima civilnog sektora koje su od značaja za lokalnu samoupravu, a pravo na finansijsku podršku može ostvariti formalna neprofitna organizacija sa sedištem na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

Kompletan tekst Konkursa i potrebni obrasci mogu se naći na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad, a dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti i u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj u Opštini Dimitrovgrad, ili na broj telefona 010/361-108 (lokal 123 ili 124). Potrebna dokumentacija može se dostaviti najkasnije do 9. februara 2018. godine.

D. Jelenkov

Foto: D. A. Videnov

About Dijana Jelenkov 967 Articles
Dijana Jelenkov rođena je 1988. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završila je u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja obrazovanje na Filozofskom fakultetu u Nišu (na osnovnim studijama Srbistike) i Novom Sadu (gde završava master studije na studijskom programu Srpska filologija: srpski jezik i lingvistika). A onda seda u voz i vraća se u Dimitrovgrad. Kako je uvek bila od one dece koja više vole da ispod drveta čitaju knjigu nego da igraju žmurke, odmalena se interesuje za književnost i jezik, i naročito za dijalekat svog kraja. Leksika govora Dimitrovgrada bila je i predmet njenog master rada – rečnika sa preko 2000 reči koje su u upotrebi u ovom lokalnom govoru. U slobodno vreme bavi se pisanjem (uglavnom proze, i povremeno poezije), i prevođenjem književnih tekstova sa bugarskog jezika na srpski (a kada joj dođe, i obrnuto). Nekada davno, radove iz oblasti dečjeg stvaralaštva objavljivala je u zborniku „Radovićev venac“, pesničkoj zbirci „Razigrani snovi“ i dečjem časopisu „Drugarče“. U novije vreme, neki od njenih tekstova pojavili su se u časopisu „Nedogledi“ Filozofskog fakulteta u Nišu, te u književnim časopisima „Trag“ i „Majdan“. 2015. i prva polovina 2016. godine bile su plodne za bujanje književničke sujete – donele su joj drugu nagradu na konkursu „Vojislav Despotov“ u Novom Sadu, treću na konkursu za satiričnu priču u okviru Nušićijade u Ivanjici, kao i mesto među tri nagrađene priče na konkursu magazina Crna ovca (blacksheep.rs); svojim pisanijima zauzela je prostor i u zborniku „Crte i reze 6“ (zbirci najboljih radova sa konkursa „Andra Gavrilović“ u Svilajncu), kao i u poetskom zborniku „Sinđelićeve čegarske vatre 26“ književnog udruženja Glas korena iz Niša. Njene kratke priče našle su se među izdvojenima i na naredna dva konkursa Crne ovce. Zajedno sa kolegom Ratkom Stavrovim i gospođicom Dorotejom Todorov objavila je prozno-poetsku zbirku "Dodir". Nije odolela ni iskušenju da se oproba kao novinar – na poziciji prevodioca i autora sarađivala je sa onlajn časopisom EMG magazin, a povremeno objavljuje tekstove i na portalu blacksheep.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*