Stefan Nakov osvojio bronzanu medalju na 21. izdanju Kadetskog festivala Centralne Srbije u šahu

Četvoro članova Šahovskog kluba „Caribrod“ iz Dimitrovgrada zabeležilo je uspešan nastup na 21. izdanju Kadetskog festivala Centralne Srbije u šahu, koji je održan od 8. do 11. februara u Kraljevu.

Stefan Nakov je od ukupno 13 šahista, u konkurenciji dečaka do 8 godina osvojio bronzanu medalju. Nakov je iz 9 odigranih kola sakupio 6 poena. Kod dečaka do 14 godina starosti Nemanja Todorov je zauzeo 10. mesto sa osvojenih 4,5 poena u konkurenciji 19 takmičara.

U konkurenciji devojčica do 10 godina ukupno je nastupilo njih 14, među kojima su bile i Jana Stoimenov i Milica Zarkov iz ŠK „Caribrod“. Jana je imala učinak od 4,5 poena, što je bilo dovoljno za 6. poziciju, dok je Milica sa 4 poena zauzela jedno mesto niže na tabeli.

Svih četvoro članova ŠK „Caribrod“ obezbedilo je učešće na prvenstvu Srbije u šahu koje će biti održano od 1. do 8. aprila u Novom Sadu.

Na šahovskoj smotri u Kraljevu učestvovalo je oko 200 dece, a turnir je organizovao  Šahovski savez Centralne Srbije i Šahovski klub „Sloga“ iz Kraljeva.

 A. Todorov

Foto: Roki Stoimenov

About Aleksandar Todorov 1514 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*