U Pirotu održan sastanak potencijalnih partnera drugog poziva Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija

U Pirotu je 12. februara na inicijativu predstavnika Ambasade Srbije u Sofiji Ugovorna okružna privredna komora Pirot organizovala sastanak između potencijalnih partnera – budućih aplikanata iz Bugarske i sa teritorije Pirotskog upravnog okruga za učešće u Drugom pozivu u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija 2014-2020.

Sastanku u sali okruga prisustvovali su predstavnici svih lokalnih samouprava iz Pirotskog upravng okruga, škola, udruženja i predškolske ustanove, a partnere iz Bugarske predstavljala je Galina Ivanova, direktorka konsultantske kuće „RHEA GIS Ltd“.

Kako je saopšteno iz Ugovorne okružne privredne komore Pirot, tokom susreta razmotreno je 20-tak projektnih ideja koje nose potencijal povezivanja i saradnje između Srbije i Bugarske, a razmenjena su iskustva i kontakti.

Drugi poziv za prikupljanje predloga projekata sa ciljem poboljšanja prekogranične saradnje između Bugarske i Srbije otvoren je do 23. aprila ove godinež

P. Videnov

Foto: Ugovorna okružna privredna komora Pirot

About Petar Videnov 2064 Articles
Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*