Kata tim „Caribroda“ uzeo bronzu na državnom prvenstvu za seniore u Čačku

Seniorski kata tim Karate kluba „Caribrod“ iz Dimitrovgrada u sastavu Marko Todorov, Uroš Lekov i Marko Pejčev osvojio je bronzanu medalju na prvenstvu Srbije u karateu koje je 10. marta održano u Čačku. Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je ekipa beogradskog „Radničkog“, dok je srebro pripalo karatistima „Radničkog“ iz Kovina.

Marko Todorov, karatista „Caribroda“ nastupio je i u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji seniora u katama. Todorov je u konkurenciji 24 takmičara uspeo je da uđe u prvih 16, gde je eliminisan od takmičara iz Sombora Dejana Kemera.

„Bronza za naše karatiste je izuzetan uspeh imajući u vidu da je klub novajlija u Karate savezu Srbije i ovo je njihov prvi nastup na ovako velikom turniru gde nastupaju svetski, evropski i balkanski prvaci“ ističu iz Karate kluba „Caribrod“.

Prvenstvo Srbije u karateu u seniorskoj konkurenciji okupilo je preko 300 takmičara iz 62 kluba Karate Saveza uže Srbije, Karate Saveza Vojvodine i Karate Saveza Beograda.

 A. Todorov (Izvor i foto: Fejsbuk stranica Karate klub „Caribrod“ – Dimitrovgrad)

 

About Aleksandar Todorov 1642 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*