Saobraćaj u Srbiji umerenog intenziteta, oprez zbog padavina

Na putnoj mreži u Srbiji saobraćaj je ovog jutra umerenog intenziteta, a vozači treba da vode računa o čestim promenama vremena karakterističnim za ovaj deo godine.

Tokom dana očekuje nas pretežno oblačno vreme sa temperaturama koje su znatno niže u odnosu na predhodne dane, a pored hladnijih dana meteorolozi upozoravaju i na kišu, kao i sneg i stvaranje snežnog pokrivača sa pojavom jutarnjih mrazeva, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Ovakve vremenske prilike doneće više vode na putevima širom zemlje, dok se očekuje i povećan broj aktiviranih klizišta, a česta je i pojava odrona, najviše na području pored Ibra, na delu između Kraljeva i Raške, na Đerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, a ima ih i na putevima kroz Gredeličku, Sićevačku i Drensku klisutru.

Zato se vozači pozivaju da kontrolišu brzinu kojom se kreću, budu maksimalno koncentrisani za volanom i uvek spremni da u svakom trenutku reaguju na pravi način, kako bi bezbedno zaustavili vozilo ili na vreme primetili i izbegli opasnost na putu.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

RHMZ: Vreme u periodu od 19. do 23. marta

Osetno hladnije sa pojavom jutarnjih mrazeva (od -4 do 0 °C) i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti. Početkom sedmice na severozapadu Srbije i na planinama, a od srede do petka u svim krajevima sneg i stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača.

Izvor: RTS (autor: Tanjug)/ hidmet.gov.rs

Foto:  P. Videnov, M. Georgiev

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar