ВИДЕО: Бизнес форум Сърбия-България в гр. Ниш

В Ниш днес се проведе Бизнес форум Сърбия-България с цел да насърчи директните контакти между българския и сръбски бизнес при създаване на благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения.

Във форума взеха участие над 100 български и сръбски фирми от различни сектори, както и кметовете на Кюстендил, Видин, Костинброд, Сливница, Драгоман, Ниш, Пирот, Димитроврад, Сурдулица и Княжевац.

Към гостите в Офицерския дом се обърнаха Марко Чадеж, председател на Стопанската камара на Сърбия, Томислав Дончев, зам.-министър-председател на Р. България, Александър Манолов, зам.-министър по икономиката на Р. България и Зорана Михайлоович, вицепремиер и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата на Р. Сърбия.

Събитието е организирано от Стопанската камара на Сърбия съвместно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия на Република България.

Оператор и фото: Жижа Костич

Продукция: Интернет Портал ФАР

About Živorad Žiža Kostić 240 Articles
Živorad Žiža Kostić rođen je 1955. godine u Paraćinu, a od svoje prve godine živi u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu, kasnije privatni fakultet (odsek Žurnalistika) na Institutu za studije „Ekoman“ Gračanica–Priština. Radio u Niškoj banci u Nišu i poslovnoj jedinici u Beogradu, kao i u Narodnom pozorištu Niš na poslovima poslovnog sekretara, ali ubrzo se opredeljuje za medije i novinarstvo. Na lokalnim televizijama u Nišu radi kao televizijski snimatelj (Televizija Star 5) i završava školu BBC-a u organizaciji ANEM-a. Član Udruženja novinara Srbije postaje 80-ih godina i kreće u profesionalne medijske vode u tek osnovanoj Gradskoj televiziji, poznatijoj kao Niška televizija. Vreme bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine ostavlja veliki trag u njegovoj karijeri i dobija zvanje ratnog snimatelja pri komandi treće armije. U jeku NATO bombardovanja snimio vazdušne napade na grad Niš i mnoge autentične snimke iz tog perioda, koji su obišli svet. 2009. godine na poziv tadašnjeg rektora Niškog univerziteta sa nekolicinom kolega i univerzitetskih profesora učestvuje u formiranju prve internet televizije jednog univerziteta u Srbiji. Iz ekonomskih razloga odustaje se od ovog medijskog projekta, ali se oformljuje internet televizijski portal „Nuit“. Zaposlen na Univerzitetu u Nišu na poslovima snimatelja i montažera i zadužen je za odnose sa javnošću. Njegov otac je rođeni Caribrođanin. Rado je prihvatio poziv za saradnju sa portalom „Far“, za koji smatra da je multimedijalni dvojezični informator pravovremenog i objektivnog izveštavanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*