U Bosilegradu održana opštinska smotra recitatora

U organizaciji Ustanove centar kulture „Bosilegrad“ u svečanoj sali Doma kulture održana je tradicionalna opštinska smotra recitatora pod nazivom „Pesniče naroda mog“.

Učestvovalo je 27 učenika оsnovne i srednje škole u tri kategorije – mlađi uzrast (od prvog do četvrtog razreda), srednji uzrast (od petog do osmog) i učenici Gimnazije.

Po oceni žirija prvo mesto među najmlađima je osvojila Magdalena Todorova, učenica trećeg razreda, drugo mesto zauzela je Magdalena Vasilova, učenici četvrtog razreda, a treće Teodora Rangelova, učenica četvrtog razreda.

Što se tiče srednjeg uzrasta prvo mesto je osvojila Sanja Vladimirov, učenica sedmog razreda, drugo mesto Miljana Nikolov, učenica osmog razreda i treće Kristina Jovev, učenica sedmog razreda bosilegradske osnovne škole.

Od gimnazijalaca takmičila su se samo dve učenice, tako da je drugo mesto zauzela Anastasiji Rangelova, učenica četvrtog razreda Gimnazije, a treće mesto Marika Metodiev, učenica drugog razreda srednje škole.

Pobednici su od organizatora dobili diplome, a okružna smotra recitatora zakazana je za 14. april u Surdulici.

B. Ivanov

Foto: Božidar Ivanov

About Božidar Ivanov 732 Articles
Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*