Lazarevčanin Marko Ranković i Nišlijka Jovana Veličković pobednici prvog izdanja „Đurđevdanske trke Pametnik 2018“

U okviru prvog izdanja „Đurđevdanske trke Pametnik 2018“ koja je 6. maja održana u Dimitrovgradu prvi kroz cilj, u seniorskoj konkurenciji na stazi dugačkoj 3100 metara od bolnice do Pametnika, su prošli Marko Ranković iz Lazarevca kod muškaraca i Jovana Veličković iz Niša kod devojaka. Drugo i treće mesto kod seniora zauzeli su Radoslav Todorov iz bugarskog grada Lukovit i Igor Marković iz Lazarevca. Kod seniorki vicešampionka je postala Lazarevčanka Jovana Obradović, dok je njena sugrađanka Elena Živojinović bila trećeplasirana.

U sklopu ovog sportskog nadmetanja održane su i trke za osnovce, srednjoškolce, kao i trka zadovoljstva. U trci na 200 metara, kod dečaka I – II razred najbolji je bio bugarski atletičar Joan Orožov, a kod devojčica Helena Miličić iz Zaječara. Dimitrovgrađanin Strahinja Asenov i Nišlijka Hana Ristović bili su najbrži na 300 m. u konkurenciji osnovaca III – IV razred, dok su Jovan Đorđević iz Dimitrovgrada i Lena Maletić iz Zaječara bili najbrži na 400 m. kod osnovaca V – VI razred. Dušan Đorđanović iz Niša i Iva Maletić iz Zaječara poneli su titule najboljih kod učenika osnovnih škola sedmog i osmog razreda na stazi dugačkoj 500 metara.

Kod srednjoškolaca najbolje rezultate u trci na 700 metara su ostvarili domaći takmičar Dejan Stamenov i bugarska atletičarka Elica Todorova iz Pirdopa. U trci zadovoljstva, stazu od 1000 metara najbrže su istrčali Pavle i Jasmina Jocić iz Niša.

Osim trkačkih nadmetanja, za učesnike u ovoj prazničkoj sportskoj manifestaciji, u Edukativno obrazovnom centru u Dimitrovgradu je održan i čas istorije.

Organizatori prve „Đurđevdanske trke Pametnik 2018“ su Atletski klub „Balkan“ iz Dimitrovgrada i opština Dimitrovgrad. Finansijsku podršku ovom događaju pružili su firma „Trejs PZP Niš“ i Ambasada Republike Bugarske u Srbiji.

  A. Todorov

Foto: Mikan Andreev / Zoran Dojčinović

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar