Teniser „Caribroda“ Luka Pešić osvojio bronzano odličje na teniskom turniru crvenog nivoa u Nišu

Član Teniskog kluba „Caribrod“ iz Dimitrovgrada Luka Pešić osvojio je bronzanu medalju na teniskom turniru crvenog nivoa za decu uzrasta do 8 godina starosti, koji je 5. maja održan na terenima Teniske akademije „Živković“ u Nišu.

Osim Pešića, od dimitrovgradskih tenisera u Nišu su nastupili Filip Petrov koji je osvojio prvo mesto u utešnom i Nemanja Ilijev, drugoplasirani, takođe u utešnom delu turnira.

Toni Denković, trener TK „Caribrod“ rekao je za portal FAR da je impresioniran učinkom mladih dimitrovgradskih tenisera i da oni konstantno napreduju u svim segmentima teniske igre.

„Izuzetno sam zadovoljan nastupom svojih dečaka na terenima Akademije Živković. Konkurencija je bila zaista jaka, a oni su još jednom pokazali da postignuti rezultati nisu slučajni, več da su plod dobrog rada i zalaganja na treninzima. Luka pokazuje zavidno tenisko umeće nakon samo dva meseca i ukoliko nastavi da ovako radi predstoji mu blistava karijera. On je nakon debitantskog nastupa u Knjaževcu pre samo nekoliko dana, i ovog puta uspeo da se plasira u glavni turnir i osvoji bronzu. Filip i Nemanja takođe rade dobro. Aleksa Salijević, pobednik turnira u Knjaževcu nije mogao da nastupi u Nišu iz opravdanih razloga. U narednom periodu od svojih tenisera očekujem još bolje rezultate, jer postoje svi preduslovi za to“ – istakao je Denković.

Trojica dimitrovgradskih tenisera ujedno su napredovala na rang listi za jedan stepen i trenutno su na rejtingu 3. U zavisnosti od učešća na turnirima, odigranih mečeva i postignutih rezultata njihov rejting će se povećavati. Najveći mogući rezultat u ovom uzrastu je dostizanje rejtinga 1, dok je najslabiji rejting 4.

Pehare i medalje najboljim teniserima uručio je direktor turnira i prvi čovek Tensiskog saveza Istočne Srbije Nikola Živković. Teniski turnir koji je organizovala Teniska akademija „Živković“ okupio je decu iz Niša, Dimitrovgrada i Leskovca.

Mladim dimitrovgradskim teniserima u narednih mesec dana predstoje dva turnira u Knjaževcu. Prvi turnir na programu je 19. i 20. maja, a drugi 6. juna. Organizator ovih teniskih smotri za najmlađe je Teniski klub „Magnet“.

 A. Todorov

Foto: Toni Denković

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar