Čačanski hor „Svetog Nikolaja Žičkog“ održao koncert u dimitrovgradskoj crkvi

Hor „Svetog Nikolaja Žičkog“ iz Čačka održao je 12. maja večernji koncert u dimitrovgradskom hramu „Rođenje Presvete Bogorodice“. Koncert je izveden na dan Svetog Vasilija Ostroškog i bio je posvećen Uskršnjim praznicima.

Gostovanje hora organizovali su Crkvena opština Dimitrovgrad i paroh dimitrovgradski Siniša Buvač.

Hor „Svetog Nikolaja Žičkog“ postoji već 11 godina, izvodi duhovnu i etno muziku i ovo je njegovo prvo gostovanje u Dimitrovgradu. Hor je učestvovao i u nedeljnoj liturgiji 13. maja.

Pored čačanskog hora, vernicima i ljubiteljima crkvene muzike nedavno se predstavio i renomirani hor sofijskih dečaka iz Bugarske, takođe u crkvi „Rođenje Presvete Bogorodice“.

P. Videnov

Foto: P. Videnov  

 

 

 

About Petar Videnov 2058 Articles
Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*