Sara Jelenkov osvojila bronzanu medalju na Republičkom školskom takmičenju u atletici

Učenica petog razreda Osnovne škole „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada Sara Jelenkov osvojila je bronzanu medalju na Republičkom školskom takmičenju u atletici koje je 15. maja održano u Novom Pazaru. Sara je u konkurenciji devojčica V-VI razred u disciplini skok u vis ostvarila rezultat od 130 cm.

Dimitrovgradska učenica rekla je za portal FAR da je prezadovoljna svojim nastupom u Novom Pazaru, kao i da je konkurencija bila veoma jaka, i da samim tim njen rezultat još više dobija na značaju. Sara je istakla da velike zasluge za osvojenu medalju idu na račun njenog profesora fizičke kulture Ivice Markova, kao i treneru u Atletskom klubu „Balkan“ Aleksandru Markovu.

Pored Sare Jelenkov, na Republičkoj atletskoj smotri u Novom Pazaru nastupilo je još dvoje dimitrovgradskih osnovaca. Andrija Stojilković je u skoku u dalj zauzeo 4. mesto sa 5,18  m, dok je Andrea Sergijev kod devojčica VII-VIII razred u disciplini skok u vis sa preskočenih 140 cm osvojila 5. mesto.

  A. Todorov

Foto: Sara Jelenkov

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

About Aleksandar Todorov 1512 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*