XXIV sednica SO Dimitrovgrad zakazana za petak 15. jun, u sredu javna rasprava

Tridesetak tačaka naći će se na dnevnom redu XXIV sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad zakazane za petak, 15. jun u 10:00 časova.

Razmatranje i usvajanje predloga Odluke o usvajanaju konsolidovanog završnog računa budžeta opštine za proteklu godinu i o izradi treće izmene i dopune Plana detaljne regulacije kompleska radne zone u naselju „Beleš“ su neke od tačaka. Na dnevnom redu lokalnog parlamenta, između ostalog, su i predlozi odluka o davanju saglasnosti na proširenje „Slobodne zone Pirot AD Pirot “ na teritoriju opštine Dimitrovgrad i o izradi Lokalnog plana javnog zdravlja za period od 2018 do 2025. godine.

Takođe, odbornici će razmatrati predloge rešenja o davanju saglasnosti na izmenu Programa poslovanja JP „Komunalac“ sa finansijskim planom za 2018.  godinu, o usvajanju informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja „Komunalca“ za period od 1. januara do 31. marta ove godine i o usvajanju Izveštaja o radu Crvenog krsta Dimitrovgrad za 2017. godinu.

Pored predloga Programa podrške mladima u opštini Dimitrovgrad u ovoj godini, na sednici će se naći i set tačaka iz oblasti agrara, među kojima su predlozi Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Dimitrovgrad i korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine na teritoriiji opštine za 2018. godinu.

Povodom ovih tačaka dnevnog reda SO Dimitrovgrad, u sredu, 13. juna u 13:00 sati biće održana javna rasprava, na koju su pozvani predstavnici nadležnih organa opštine, javnih službi, udruženja građana, medija i zainteresovani građani.

Potreban  materijal za tačke dnevnog reda javne rasprave objavljen je na sajtu opštine Dimitrovgrad www.dimitrovgrad.rs i na galeriji „Metodi Meta Petrov“, a može se dobiti i od sekretara lokalnog parlamenta.

P. Videnov

Foto: Petar Videnov

About Petar Videnov 2073 Articles
Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*