Vladica Dimitrov: Poseta Vučića i Radeva istorijska za opštinu Dimitrovgrad

Sutrašnju posetu opštini Dimitrovgrad delegacija Republike Srbije i Bugarske koje će biti predvođene predsednicima država Aleksandrom Vučićem i Rumenom Radevim, predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov ocenio je u izjavi za medije istorijskom i dodao da je to događaj na toliko visokom nivou kakav još nije viđen u Dimitrovgradu, a verovatno neće ni u bliskoj budućnosti.

Delegaciju Republike Bugarske u Dimitrovgradu na čelu sa predsednikom Radevim predstavljaće njegovi savetnici i generali, dok će srpsku delegaciju predvođenu predsednikom Vučićem činiti jedan deo ministara iz Vlade Republike Srbije. Za sada su najavljeni Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastructure, Mladen Šarčević, ministar provete, nauke i tehnološkog razvoja, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, kao i Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. U Dimitrovgradu će biti i Nikola Selaković, generalni sekretar Vlade, Ivica Kojić, šef kabineta, Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Vladimir Ćurgus, ambasador Srbije u Bugarskoj i savetnici predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je Dimitrov.

Predsednik opštine je takođe istakao da će dve delegacije obići nekoliko lokacija u gradu, dok će obraćanje dvojice predsednika medijima i prisutnim građanima biti u dvorištu dimitrovgradske gimnazije, gde će ujedno biti postavljen kamen temeljac za izgradnju spomenika Svetom Kirilu i Metodiju. Dimitrov je kazao da događaju u gimnaziji mogu prisustvovati svi zainteresovani građani koji zbog bezbednosnih provera u dvorište ove obrazovne institucije treba da dođu pre 10:00 časova. On je takođe najavio da je Jeremić prevoz poslao dopis u kome se kaže da će sutra za sve zainteresovane građane koji žele da prisustvuju poseti dva predsednika Dimitrovgradu biti organizovan besplatan gradski i prigradski prevoz.

Dimitrov je još jednom istakao da sutrašnja poseta srpske i bugarske delegacije predstavlja veliku čast i obavezu, kao i da će biti od izuzetno velikog značaja za opštinu Dimitrovgrad i pozvao građane da pozdrave dva predsednika i njihove delegacije.

  A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar