Ekipe „Bad boys“ kod dečaka i „Grobari“ kod devojaka najbolje na turniru u basketu „Bosilegrad 2018“

U okviru manifestacije „Bosilegradsko sportsko leto 2018“ na sportskom terenu Osnovne škole „Georgi Dimitrov“ završen je tradicionalni turnir u basketu za mlađe selekcije.

Prvo mesto kod dečaka do 16 godina starosti osvojia je ekipa „Bad Boys“. Oni su u finalu bili bolji od ekipe „Traktoristi“ rezultatom 16:14. U okršaju za treće mesto „Blind People“ je savladao ekipu „Motoristi“ sa 16:12.

U konkurenciji devojčica uzrasta do 15 godina najbolja je bila ekipa „Grobari“, koja je do titule stigla nakon pobede od 12:7 nad ekipom „Hebi“. Treće mesto pripalo je timu „BSC“.

Za MVP-a turnira kod dečaka proglašen je Andrija Stoilkov, dok je najbolji strelac Miljan Arsov. Kod devojčica zvanje MVP-a ponela je Anelija Stamenov, a titula najbolje košgeterke otišla je u ruke Natalije Dimitrijević.

Pehare i medalje najboljim ekipama i pojedincima uručio je Vladica Manasijev, predsednik Sportskog saveza Bosilegrad.

Na ovoj sportskoj smotri učestvovalo je 30-ak mališana i tinejdžera. Organizator ovogodišnjeg takmičenja je košarkaška sekcija „Mladost“, pod pokroviteljstvom opštine Bosilegrad.

  A. Todorov (Izvor: Sportski savez Bosilegrad)

Foto: Antoneta Zareva (Sportski savez Bosilegrad)

About Aleksandar Todorov 1562 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*