Na “Gradini” zaplenjeno više od pet tona sumnjive garderobe na putu ka „Arizoni“

Pravac Istanbul – „Arizona“ ponovo je aktuelan, u šta su se 30. avgusta 2018. godine uverili carinici na ulazu graničnog prelaza Gradina, kada su zaplenili više od pet tona garderobe za koju se sumnja da nije autentična.

Prekršaj je otkriven u kamionu turskih registarskih oznaka koji je prevozio više od 22 tone odeće od Istanbula ka Distriktu Brčko u BiH, gde se nalazi poznata pijaca „Arizona“.

Detaljnim pregledom kamiona carinski službenici su ustanovili da se u njemu nalazi skoro 12.000 delova odevnih predmeta i više od 330 pari garderobe  i obuće za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine, a čija je vrednost procenjena na oko 14.500 evra.

Među sumnjivom dečijom, ženskom i muškom garderobom najviše je bilo dukseva – skoro 5.000 sa natpisima brendova „polo“, „lakost“, „kenzo“ i drugih, zatim oko 2.500 pari trenerki „najk“, „adidas“, bos“, „iv sen loran“, kao i gotovo 1.300 košulja „tomi hilfiger“, „hugo bos“, „barberi“.

Pored toga, zaplenjeno je i više od 700 kačketa „najk“, „armani“, „džordan“, „adidas“, oko 500 ženskih torbi „majkl kors“, „luj viton“ i „prada“, približno 350 novčanika „bos“, „armani“ i „majkl kors“, oko 400 pari helanki „najk“ i „adidas“, više od 300 pari patika „fila“, „najk“, „guči“ i isto toliko bluza „miki maus“ i „spajdermen“, 230 pari donjeg veša „kelvin klajn“ i skoro 100 pari dečijih pantalona „armani“.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar