Biciklistički karavan „Bike for Europe“ posetio Dimitrovgrad

Biciklistički karavan „Bike for Europe“ koji je 1. septembra krenuo iz Soluna (Grčka), a čije je krajne odredište austrijski grad Beč, posetio je danas opštinu Dimitrovgrad.

Na platou ispred Centra za kulturu učesnike karavana dočekali su ljubitelji bicilklizma, predstavnici lokalne samouprave, Sportsko turističkog centra Caribrod i zainteresovani građani.

Uporedo sa karavanom iz Soluna, krenula je i biciklistička tura iz Drentea, provincije na severoistoku Holandije. Oba karavana proći će kroz 11 različitih zemalja u kojima će biti organizovane različite aktivnosti – deljenje flajera, biciklističke radionice za migrante, turističke ture i slično. Tura će se završiti 22. septembra u Beču, gde će se sresti karavani iz Soluna i Drentea.

Cilj karavana je promovisanje bicikla kao održivo i aktivno prevozno sredstvo, fizičke aktivnosti uopšte, kao i međunarodne saradnje evropskih zemalja sa posebnim akcentom na socijalnu inkluziju kroz sport i fizičku aktivnost.

Osim Dimitrovgrada biciklistički karavan u Srbiji će proći kroz Pirot, Niš, Veliko gradište, Beograd, Novi Beograd i Zrenjanin.

  A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar