Nizom manifestacija biće obeležen 21. septembar – Dan opštine Dimitrovgrad

Povodom obeležavanja 21. septembra – Dana opštine, u Dimitrovgradu će biti organizovane raznovrsne manifestacije.

Program obeležavanja počeće u četvrtak, 20. septembra u sportskom centru “Park” u 18:30 sati, promocijom monografije “Veliki majstori malog fudbala” autora Slobodana Krstića. Iste večeri od 20:00 časova u Centru za kulturu biće održan koncert duvačkih orkestara u okviru drugog festivala duvačkih orkestara “Caribrod”.

Na praznik Rođenja Presvete Bogorodice u petak, 21. septembra u gradskoj crkvi od 8:00 časova, biće služena praznična liturgija, nakog čega će centralnim gradskim ulicama proći litije.

U prisustvu brojnih zvanica na svečanoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad, koja je zakazana za 17:00 časova u sali Centra za kulturu, najzaslužnijim ustanovama, organizacijama i pojedincima biće uručena opštinska priznanja.

Obeležavanje Dana opštine biće nastavljeno i u subotu, 22. septembra u sportskom centru “Park”. Od 9:00 do 12:00 sati biće otvorena izložbena postavka starih zanata i seoskog nasleđa, a u 10:00 časova počeće tradicionalno takmičenje u pripremanju ajvara pod nazivom “Izađi mi na teglu.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

About Petar Videnov 2073 Articles
Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*