Počinje drugi Festival duvačkih orkestara „Caribrod“ (SATNICA)

Večeras u 19:30 sati defileom centralnom dimitrovgradskom ulicom slovenačkog orkestra Vaška godba vrh na Laškim počinje drugi međunarodni Festival duvačkih orkestara „Caribrod“. Na festivalu od 20. do 23. septembra nastupaju 4 orkestra iz Srbije, Rumunije i Slovenije,  a pored Dimitrovgrada, koncerti će biti održani u Pirotu i bugarskom gradu Slivnica.

Zvanično otvaranje festivala zakazano je za petak, 21. septembar u 16:30 sati, na platou Ispred Centra za kulturu, nastupom svih orkestara pola sata pre početka svečane sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad, koja se održava povodom Dana opštine.

Festival organizuju Forum „Pametnik“ i opština Dimitrovgrad, uz partnerstvo grada Pirota i opštine Slivnica, i uz medijsko pokroviteljstvo Internet Portala FAR,  Radio-televizije Caribrod i Televizije Pirot. Moto ovogodišnjeg festivala je „Muzika briše granice“.

P. Videnov

S A T N I C A

Plakat: Milana Videnov

Foto: Aleksandar Saško Todorov

Razgovor – Nebojša Videnov (direktor festivala)

Zvanični sajt: www.festivalcaribrod.org

Facebook: Festival Duvačkih Orkestara Caribrod

About Petar Videnov 2073 Articles
Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*