Od 12. do 14. oktobra u Dimitrovgradu radionice na temu “Akciono planiranje”

Udruženja građana „Fokus Caribrod“ i „Emblema“ iz Dimitrovgrada, kao partneri na projektu „Treninzi po meri lokalnih zajednica“, u saradnji sa grupom „Hajde Da…“ iz Beograda, koja je nosilac projekta, ovog vikenda u Dimitrovgradu organizuju radionice pod nazivom „Akciono planiranje“.

„Fokus Caribrod“ i „Emblema“ su odabrani od strane grupe „Hajde Da…“ na konkursu koji je ova organizacija raspisala i Dimitrovgrad se našao među 5 jedinica lokalne samouprave u kojima će biti sprovedene radionice po meri lokalne zajednice.

Radionice „Akciono planiranje“ imaju za cilj da izgrade kapacitete ljudskih resursa u lokalnoj zajednici, da ojačaju civilni sektor i da omoguće njegov razvoj i rast, a namenjene su mladim osobama, koje bi želele da se aktivno uključe u rešavanje problema mladih i lokalne zajednice. Trening koji počinje u petak 12. oktobra i traje do nedelje 14. oktobra će se sprovoditi u EOC-u u sportskoj hali u Dimitrovgradu, a „Fokus Caribrod“ i „Emblema“ pozivaju sve mlade, zainteresovane za razvoj lokalne zajednice da se prijave za trening.

Početak treninga je u petak 12. oktobra u 14:00 časova u EOC-u u dimitrovgradskoj sportskoj hali.

  Toni Aleksov (izvor: Fokus Caribrod / Emblema)

About Aleksandar Todorov 1562 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*