Opština Dimitrovgrad objavila konkurs za članstvo u Radnom telu za praćenje primene LAP-a

Objavljen je konkurs za članstvo u radnom  telu za praćenje primene lokalnog antikorupcijskog plana za opštinu Dimitrovgrad, za period od 2017 od 2021. godine.

Kandidati za članstvo u radnom telu treba da budu punoletni sa prebivalištem na teritoriji opštine Dimitrovgrad, da nisu osuđivani i da se protiv njih ne vodi sudski postupak, kao i da nisu radno angažovani u organima opštine i javnim preduzećima i ustanovama, čiji je osnivač opština.

Kandidati treba da imaju visoko obrazovanje (240 ESPB) iz oblasti tehničko-tehnoloških, društveno-humanističkih i prirodno-matematičkih nauka sa osnovnim akademskim studijama, master strukovnim studijama, specijalističkim akademskim i specijalističkim strukovnim studijama.

Takođe, kandidat ne sme da bude nosilac bilo koje funkcije u političkoj stranci i da nije javni funkcioner u smislu odredaba Zakona o Agenciji  za borbu protiv korupcije.

Sva potrebna dokumenta za apliciranje i detaljne informacije o postupku selekcije pristiglih prijava mogu se naći na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad, na kome će biti objavljene i sve odluke komisije za izbor članova Radnog tela.

Konkurs je otvoren do 14. novembra.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar