Saradnja privrednika iz Pirotskog okruga sa Srpsko-grčkom privrednom komorom

Na prvom grčko-srpskom turističkom forumu, koji je 9. novembra ove godine održan u Solunu, UO Privredna komora Pirot i Slobodna zona Pirot potpisale su sa Srpsko–grčkom privrednom komorom Memorandume o razumevanju i saradnji.

Memorandumima je utvrđena saradnja između poslovnih subjekata u  promociji trgovine, industrije i ekonomskih odnosa.

Uspostavljeni su okviri za saradnju koji će doprineti održavanju i društvenom razvoju slobodnih i posebnih ekonomskih zona, zastupanju interesa poslovnih zajednica, razmeni i širenju tržišnih podataka između Grčke i Srbije, prvenstveno Pirotskog okruga.

   A. Todorov

Foto: UO Privredna komora Pirot

About Aleksandar Todorov 1514 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*