U toku podela 500 paketa najugroženijim porodicama na teritoriji opštine Dimitrovgrad

Vlada Republike Srbije je u 2018. godini na inicijativu Crvenog krsta Srbije, a posredstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanaja obezbedila finansijska sredstva za nabavku artikala hrane i higijene za program pomoći najugroženijim porodicama u gradovima i opštinama u Srbiji.

Crveni krst Dimitrovgrad počeo je 14. novembra ove godine distribuciju paketa na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Prema rečima Nikole Jordanova, predsednika ove humanitarne organizacije, biće podeljeno 500 paketa, a svaki od njih sadrži paket hrane, higijene i 10 kg brašna.

„Crveni krst Srbije je dao okvirne kriterijume za primaoce paketa hrane, a to su ugrožene porodice iz udaljenih seoskih sredina, samohrana staračka domaćinstva, porodice na granici ostvarivanja prava socijalne zaštite, porodice sa više dece, porodice bez stalnih prihoda, korisnici novčane socijalne pomoći (samo posebno ugrožene porodice) i porodice koje imaju invalidno dete“ – ističe Jordanov.

Predsednik opštinskog Crvenog krsta kaže da su paketi pakovani na bazi potreba porodice sa čitiri člana, dok će porodice sa šest i više članova dobiti dva paketa. Što se tiče samohranih staračkih domaćinstava Jordanov ističe da je za njih opredeljen jedan paket, bez obzira da li ona imaju jednog ili dva člana.

Podela paketa vrši se u prostorijama Crvenog krsta u Dimitrovgradu radnim danima u periodu od 10:00 do 14:00 časova. Ugroženenim porodicama iz udaljenih seoskih sredina paketi će se deliti na terenu.

  A. Todorov

Foto: Stefan Pavić / Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar