Raspisan konkurs “Gradovi u fokusu” 2019.

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurs “Gradovi u fokusu” 2019, preko koga se lokalnim samoupravama pruža mogućnost da u velikoj meri unaprede rad ustanova kultura, poboljšaju kulturnu ponudu i postanu vidljivije na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

Konkurs je objavljen u dnevnim novinama „Politika“ i na sajtu Ministarstva kulture i informisanja i biće otvoren do 18. januara 2019. godine.

Kao i prethodne godine, Ministarstvo kulture i informisanja je raspisalo konkurs “Gradovi u fokusu” pre početka kalendarske godine na koju se konkurs odnosi, kako bi lokalne samouprave imale više vremena za raspisivanje javnih nabavki i efikasnu realizaciju odabranih projekata,

Ministarstvo kulture i informisanja poziva sve lokalne samouprave da valjano i na vreme pripreme svu neophodnu dokumentaciju i uzmu učešće na konkursu čija je osnovna namera da podstakne razvoj lokalnih samouprava i doprinese decentralizaciji kulturnog života i ravanomernoj dostupnost kulturnih sadržaja svim građanima Srbije.

U prethodne tri godine na konkursima „Gradovi u fokusu“ Ministarstvo kulture i informisanja podržalo je projekte 38 lokalnih samouprava sa 441.963.442 dinara.

 Izvor i foto: kultura.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar