Osvrt na uspešnu polusezonu: FK „Željuša“ jesenji prvak

U jednoj od najuspešnijih polusezona u poslednje vreme, FK „Željuša“ je osvojila titulu jesenjeg prvaka bez poraza u 11 utakmica (9 pobeda, dva narešena meča i bez poraza) i gol razlikom 54:8 (+46). Drugo mesto pripalo je „Napredku“ i „Jermi“ sa po dva boda manje. Posebno ubedljivi bili su na domaćem terenu. Sve susrete su rešili u svoju korist sa gol razlikom 35:1 (+34).

This image has an empty alt attribute; its file name is 544-1024x484.jpg

Za jedini seoski tim iz dimitrovgradske opštine, koji se takmiči u Pirotskoj opštinskoj ligi (Gradska liga Pirot), a koji nije iz pirotske opštine, tokom jeseni nastupilo je 18 fudbalera.

Svih 11 utakmica odigralo je troje igrača – Nenad Georgijev, Nikola Dimitrov i Vladimir Gogov. U izuzetno efikasnoj igri najbolji golgeter kluba, ujedno i lige bio je Nikola Josifov sa 18 golova ispred Branislava Ivanova, koji se u listu strelaca upisao 8 puta.

I disciplina ekipe bila je na zavidnom nivou sa svega 11 opomena bez isključenja. Po dva puta su požuteli Stanislav Marinkov i Nemanja Kocev, dok je 7 igrača opomenuto po jedanput.

This image has an empty alt attribute; its file name is 545-1024x550.jpg

Za ove izuzetne rezultate posebno je zaslužan alfa i omega ekipe Dragan Dončev, predsednik i trener kluba. Dončev ističe da je izuzetno zadovoljan odzivom i igrom svih igrača. Očekuje siguran plasman u viši rang, gde će se prema kvalitetu ekipe i u tom rangu boriti za vrh tabele.

I u ovim zimskim danima se ne sedi skrštenih ruku. Radi se na pronalaženju novih pojačanja, pre svega na poziciji golmana, jer su Željušani tokom jeseni igrali bez čuvara mreže.

 Dimitar Stavrov

Foto: Arhiva FAR-a

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar