Treći protest u Nišu sa novim zahtevom

Treći protest građana u Nišu “Jedan od pet miliona” počeo je obraćanjem Nađe Stošić iz pokreta mladih „Niš bez straha“ koja je okupljene pozvala da se suprotstave teroru u svim njegovim pojavnim oblicima i naglasila:

„Okupili smo se i večeras protiv terora ove vlasti, protiv terora u svim njegovim pojavnim oblicima. Okupili smo se da odbranimo dostojanstvo života i da kažemo dosta! Dosta ovom sramnom režimu Aleksandra Vučića“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 539-1024x680.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 540-1024x680.jpg

Ona je ponovila još jednom sve zahteve i naglasila da se dodaje još jedan zahtev:

„Kao deseti, novi zahtev, tražimo smanjenje nezakonitog povećanja cena usluga niške gradske toplane“.

Okupljenima se obratio i penzionisani inspektor policijske uprave u Nišu, Nebojša Blagotić. Nakon slučaja na kojem je radio tokom 2015. godine, a tiče se privrednog kriminala i podnošenja izveštaja načelniku PU Niš Miloradu Veljoviću, on je dobio rešenje o prekidu radnog odnosa.

This image has an empty alt attribute; its file name is 541-1024x680.jpg

„Tražili smo od PU u Beogradu da nam omogući razgovor sa licima iz Beograda, za šta smo imali nalog Višeg javnog tužilaštva u Nišu koji smo im dostavili, a rečeno nam je da sa time prekinemo. Jedan od tih lica bio je i vlasnik nezvaničnog štampanog glasila SNS-a“ – kazao je Blagotić.

Protesti su se završili šetnjom koja je vodila kroz Obrenovićevu ulicu, ulicom Nikole Pašića pored Doma Vojske i pozorišta, a zatim nazad do Trga Kralja Milana.

Foto: Žiža Kostić

Emilija Vacev

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar